top of page
Kinesist Sint Job
Kinesist Sint-Job-in-'t-Goor
Kinesitherapeut Sint Job
Kinesitherapeut Sint-Job
Kinesis Sint job algemene kinesitherapie

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Hieronder vallen diverse letsels zoals rug- en nekklachten, overbelastingsletsels van spieren, ligamenten of gewrichten, duizeligheid, postoperatieve letsels, maar ook chronische klachten zoals reuma. Behandeling van deze klachten kan bestaan uit conservatieve technieken zoals mobilisaties, massage, fricties, manipulaties, elektrotherapie of uit functionele oefentherapie.

Kinesist sint job manueel therapeut

MANUELE KINESITHERAPIE

Manuele therapie is gericht op klachten van het bewegingsstelsel, meer bepaald op klachten ter hoogte van de wervelkolom, het bekken en de gewrichten van het bovenste en onderste lidmaat. Door middel van specifieke manuele technieken kan o.a. de gewrichtsfunctie herstellen, de houding en het algemene bewegingspatroon verbeteren, de bewegingsvrijheid vergroten en eventuele pijn verminderen. Onder advies en begeleiding wordt er zo snel mogelijk gestreefd naar een klachtenvrij bewegingspatroon.

Kinesist Sint Job sportkinesitherapie

SPORTKINESITHERAPIE

Voor klachten gerelateerd aan uw sport, zoeken we een aangepaste behandeling die het meeste aanleunt bij uw verwachtingen. Ook helpen we u graag verder bij zowel het voorkomen van blessures als prestatiebevorderende therapie. Dit doen we door een combinatie te gebruiken van manuele technieken, dry needling, taping, begeleide oefentherapie en advies mee te geven.

 

Kinesist Sint Job postoperatieve revalidatie

POST-OPERATIEVE REVALIDATIE

Een postoperatieve revalidatie wordt opgestart na een chirurgische ingreep aan het bewegingsapparaat. Dit is bijvoorbeeld bij het herstel na fractuur door een ongeval of trauma, het plaatsen van prothesen (vb. schouder, knie- of heupprothesen) , een operatieve ingreep na sportblessures (vb. meniscusletel, kruisbandletsel, achillespeesruptuur etc.). Het doel is in de eerste fase gericht op het verminderen van de pijn. In de volgende fase gaan we de dysfuncties verbeteren om ten slotte over te gaan naar het verbeteren van spierkracht en spieruithouding met een aangepast oefenschema.

Kinesist Sint Job manuele lymfedrainage

MANUELE LYMFEDRAINAGE

Verschillende types oedeem (bv. postoperatief lymfoedeem of lymfoedeem na een radiotherapiebehandeling) zijn indicaties voor een lymfedrainage.
Deze behandelingstechniek beoogt het stimuleren van het lymfestelsel, met als doel het te veel aan lymfevocht op te nemen. Door middel van een zachte massagetechniek wordt het lymfevocht gestimuleerd om opgenomen te worden door de lymfevaten en getransporteerd te worden naar de lymfeknopen. 

Kinesist Sint Job dry needling

DRY NEEDLING

Triggerpoints of spierknopen liggen vaak aan de oorzaak van bewegingsbeperkingen, stijfheid en/of pijnklachten. Dry needling is een behandelmethode waarbij men deze triggerpoints in de spier gaat aanprikken met een fijne naald om deze terug te laten ontspannen. Om een optimaal effect te creëren en de spier tot ontspanning te brengen, zijn slechts enkele behandelingen nodig. Deze techniek verloopt bijna pijnloos en kort na de behandeling merk je al verbetering van je klachten. Triggerpoints ontstaan o.a. bij personen die veel stress ervaren. Het wordt ook toegepast bij personen met hoofdpijn- en nekpijnklachten, post-operatieve situaties etc.

Kinesist Sint job perinatale kinesitherapie

PRE- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE

Via verschillende oefeningen voor zowel de bekkenbodem spier alsook andere spieren, kunnen we prenataal het herstelproces na de bevalling bevorderen. Tijdens deze sessies leren we ook een aantal ademhalingstechnieken aan die uw tijdens de bevalling zal kunnen gebruiken.

De zwangerschap en de bevalling zijn erg fysiek belastend voor het lichaam. Meteen na de bevalling zal het natuurlijk herstelproces van start gaan. We kunnen dit natuurlijk herstelproces bevorderen door je spieren te versterken. Dit is een proces dat gradueel opgebouwd moet worden en waarbij we u graag verder helpen om tot dagdagelijkse taken te komen en zelfs tot sporthervatting. 

ADEMHALINGSKINESITHERAPIE

Zowel postoperatief als bij een chronische aandoening (mucoviscidose, COPD, …) kunnen taaie slijmen in de luchtpijptakken blijven vastzitten. Vastzittende slijmen kunnen leiden tot chronische luchtweginflammatie. Om dit te voorkomen kan ademhalingskinesitherapie aangewend worden. Door middel van specifieke ademhalingstechnieken worden de longen gedraineerd en leert de patiënt technieken om zijn of haar slijmen efficiënt op te hoesten.

bottom of page